Om mig

Hej!

Jag heter Edita Edith Anna Brus. Född 1955 i en vacker stad i västra Rumänien. Flyttade till Berlins västra del när jag var 22 år gammal och blev kvar i 13 år. Två år efter murens fall 1991 flyttade jag till Sverige och här har jag stannat sedan dess.

Som de flesta av oss har jag haft och har flera olika ”roller” här i livet: dotter, syster, kvinna, hustru, mor, fotograf, handläggare, socialsekreterare och nybliven pensionär. I Sverige har jag utbildat mig till socionom och har jobbat inom socialt arbete i över 17 år med frågor som rör socialpsykiatrin, äldreomsorgen och funktionshinder. 

I min barndom började jag rita och märkte då att jag försvann in i en egen fantasivärld och att jag mådde bra av det.

Sedan började jag måla mina ritningar med olika typer av färger och jag kände samma sak.

När jag fick en liten kamera i present började jag fota eller ”måla med ljus”, som man ibland kallar fotograferingen för, och samma känsla infann sig igen. Att känna ”flow” kallar det  somliga för. Det är när världen utanför dig försvinner helt och du är inne i en värld som du själv har skapat och mår bra i!

Att rita, måla och fota var ”mina grejer”! Men jag tappade dem när jag blev ”vuxen” och satsade på helt andra saker.

Jag har ritat och målat periodvis under årens gång speciellt när jag kände ett behov av att uttrycka mina känslor för att må bra! Och kameran har för det mesta funnits vid min sida som en självklar ”accessoar”. Jag har alltid fotat men har aldrig gått en fotoutbildning. Först nu vid 60-års ålder har jag bestämt mig för att satsa tid på att verkligen lära mig att fotografera! Jag är mer av en autodidakt och går olika kurser i fotografering på internet. Jag tittar speciellt på ”Moderskeppets” kurser som jag tycker är bra. ”Moderskeppet” finns på den här adressen: http://guld.moderskeppet.se/

Jag vill återigen känna det jag kände som barn! Att ha ”flow”, att må bra och att göra det jag älskar att göra – det vill jag ha mera av! Att vara ute i naturen betyder för mig att vara närvarande till hundra procent där ute i skogen eller vid sjön eller havet och glömma resten av världen för att hitta spännande motiv att fotografera.

Jag tycker också om att laga mat och att baka och många gånger att fotografera det jag har gjort! Eller att arrangera och fotografera en stilleben med blommor eller med saker och ting som jag hittar i hemmet eller i naturen.

Varje dag känner jag att jag lär mig något nytt inom den fina konsten att ”måla med ljus”! Jag vill gärna bli en bra fotograf.  Jag vet inte om jag blir det men det jag är säker på är att lärandet sker varje dag och kommer att ske så länge jag lever!

Välkommen till min webbsida och att följa min resa som fotograf och nybliven pensionär! Jag ska flytta från staden till landet och tänker skriva om det också! Hoppas att du hittar något som du gillar eller blir inspirerad av!

Om du har du hittat något som du gillar och vill köpa tavlor och annat följ någon länk här nedan: 

https://editaedithanna-brus.pixels.com/

https://www.shutterstock.com/g/Edita+Brus?rid=2487823&utm_medium=email&utm_source=ctrbreferral-

https://500px.com/editabrus

https://stock.adobe.com/se/contributor/204954181/edda2

https://society6.com/eeabiaph63