Svenska semlan

Det är tio dagar kvar till fettisdagen. Men varför ska man vänta när man går förbi ett konditori som är känt för sina supergoda semlor? Som ”Lilla Maräng” i Järna utanför Södertälje! Semlorna är inte bara supergoda utan också ekologiska – de är gjorda på ekologiska råvaror som produceras i närmiljön. I fredags var jag i Järna och slog till! Det bästa med en semla är ”klumpen” tycker jag – mandel krämen blandad med vispgrädden!

http://www.lillamarang.se/index.php/om-oss

Trevlig helg!   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ten days left until the day called ”fettisdagen” – with other words ”the fat Tuesday” – is here. It is the day when people here in Sweden eat a bun or a roll called ”semla”. ”Semla” is a bun or a roll filled with a very good almond cream and a lot of whipping cream. But why wait ten days more when you are going by a bakery well-known for its very tasty ”semla”? Like the bakery ”Lilla Maräng” in the little town of Järna outside Södertälje? 

The buns that they do are not only very tasty but also made with ecological ingredients from producers in the neighborhood. Last Friday I was in Järna and of course, I came home with ”semla”. The best with a ”semla” is the almond cream – I love it!

Taste it when you are in Sweden!

Have a nice weekend!

Publicerat av

Edita Edith Anna

My name is Edita Edith Anna Brus. I was born i Romania. I moved to Berlin (West-Berlin) when I was 22 years old. After 13 years in Berlin I moved to Sweden where I´m living now. Sweden has become my favorite place on Earth because of its beautiful nature. And I love and will always love to take pictures of it.