Nås i mitt hjärta

Här kommer några bilder från vackra byn Nås i Dalarna! Nås ligger mellan byarna Björbo och Dala-Järna på vägen som för en till Vansbro och Sälen.

Jag har utnyttjat min ledighet mellan två olika jobb och varit i en vecka i Nås i mitten av januari. Vädret har visat sig från sin snälla sida och det gjorde möjligt för mig och min man att vara ute lite längre och fotografera. Vi gick ut först och främst för att titta på rådjur och älgar som brukar leta efter mat på åkrarna nära älven. Vi såg många rådjur men bara spår efter älgar.  En annan dag gick vi ut på en fisketur med goda vänner. Solen sken och det var dimma på sjön. Vilken vacker kuliss för fotografering!

Till vår överraskning var vi med om ett halo fenomen med ringar —  med 22° synvinkel — runt solen. Först trodde jag att det var en regnbåge men regnbågen brukar vara röd på utsidan och inte som här på insidan!

Här syns halo fenomenet på solens höger sida!
Halo fenomenet – svaga ringar – på solens vänster sida!
Här syns halo fenomenet runt hela solen!
Älgspår i snön – snön var frusen och spåren var inte alldeles färska men de syns bra!
Med kikaren och kameran i beredskap!
Äntligen dök några rådjur upp springande över åkern efter att något eller någon måste ha skrämmt upp dem!

Publicerat av

Edita Edith Anna

My name is Edita Edith Anna Brus. I was born i Romania. I moved to Berlin (West-Berlin) when I was 22 years old. After 13 years in Berlin I moved to Sweden where I´m living now. Sweden has become my favorite place on Earth because of its beautiful nature. And I love and will always love to take pictures of it.