Livet kan förändras på ett ögonblick

Det låter som en klyscha.

Det är tyvärr en sanning!

Jag har sett vad som kan hända inom loppet av några sekunder med familjmedlemmar, bland släktingar och med vänner och arbetskamrater!  Och jag ser hur livet kan förändras på en sekund varje dag i mitt arbete: barnens och ungdomarnas liv,  vuxnas och äldres liv.

Men när livet förändras på ett ögonblick för en familjemedlem då får dessa ord ett helt annat innebörd.

Den här gången har du Lena, min svägerska, blivit drabbad. Det är svårt att förstå att det har kunnat hända dig just nu och det är svårt att förstå varför?

Med dig och din Benny har jag och Mats, för bara några veckor sedan, varit ute på sjön Nåsen i närheten av Nås där du bor i vackra Dalarna. Vi var med om en magisk vinterdag med is, snö, sol, dimma, korvgrillning och angling. En dag som jag har fångat i bilder och som jag kommer att minnas länge!

Lena älskar att fiska – här fick hon en gädda!
Lena och Benny

I onsdags – den 8 mars – gick du ut för att ”röra på dig”. Du hann inte komma långt ifrån ditt hus när en bil körde förbi, fick sladd och körde inte bara på dig utan också över dig. Inom loppet av några sekunder skadades du svårt. Du hämtades av ambulanshelikopter och fördes till Falu lasarett. Där kunde läkarna konstatera att du har klarat ditt huvut, nacke och rygg! Gud ske lov! Men du fick många frakturer på dina ben och armar, höft och bäcken. De första operationerna är avklarade och nästa vecka blir det ett par till. Vi håller tummarna och tänker på dig!

Din älskade son Alex som bor i Stockholm var hos dig redan samma kväll. Han ville vara hos dig, han ville prata med dig och med egna ögon och öron se och höra hur det var med dig.

Det här fina brevet skrev din älskade dotter Marie till dig:

”Ja, du kära Mor.
Vi har alla runt Dig, fått hjärtat i halsgropen så det heter duga. Vilket elände du råkade ut för!!
Mamma, det finns ingen jag känner som är så envis som du. Du har rätt inställning och du lever i en sann livsglädje. Du tar ansvar för dina val. Du är en riktig glädjespridare. Du väljer att vara den optimistiska när andra tappar tron. Du gläds åt andras lycka, när andra väljer avund. Du är vidsynt när andra är dömande. Jag kan fortsätta hela kvällen..
MEN nu är det så att det är Du som behöver vårt stöd!? Vad hände?! 😥.
Du känner dig mörbultad och ”kramlu” nu på morgonen. Vem hade inte gjort det😫?!
Det blir bättre. Första operationerna är avklarade.
Du är en sann kämpe och vi ska stötta dig i detta, på alla olika vis.
En kompis sade till mig en gång (för länge sedan): Du är som en ”bergsget”, du reser dig och går mot toppen hur jävligt det än blåser. MEN det är ju DU det Mamma!
Det är Du som står där på berget. Och ”Mamsen”.. du tar dig upp även denna gång. Du reser dig igen.
Detta fixar DU.
Du finns kvar och vi runt omkring. Du har alltid din familj/släkt. Och du har helt fantastiskt underbara vänner. Krya på dig!
Underbara älskade Mamma Lena💪🏻
Kram Marie”

Vilken vacker kärleksförklaring och kärleksbevis du fick och får av dina älskade barn Lena! 

Du fyller 65 år i maj och ska gå i pension!

När operationerna är avklarade då börjar den fysiska och förhoppningsvis även den psykiska läkningen för dig. Läkning och rehabilitering brukar gå bra om man har rätt inställning vilken du har! Som Marie skriver så fint, du reser dig igen! Du är alltid glad och positiv, du är envis och du kommer att klara det här! Du är viktig för så många: din familj, din släkt och dina vänner, din arbetsplats! Och din familj, släkt och vänner finns här för dig! 

Jag tackar Gud för att du har klarat olyckan med livet i behåll!

Så som jag känner dig kommer du att kunna spela golf igen och ägna dig åt dina favoritsysselsättningar när du blir pensionär! Du är kämpe utan like!

Men ge din kropp och själ den tid som de kommer att behöva för att återhämta sig!

Krya på dig kära fina Lena!  

Ta ett steg i taget!

Publicerat av

Edita Edith Anna

My name is Edita Edith Anna Brus. I was born i Romania. I moved to Berlin (West-Berlin) when I was 22 years old. After 13 years in Berlin I moved to Sweden where I´m living now. Sweden has become my favorite place on Earth because of its beautiful nature. And I love and will always love to take pictures of it.