Vad handlar min blogg om?

 

Hej!

Jag läste nyligen att det kan vara bra, inte minst för en själv, att göra en sammanfattning av vad man skriver om på sin blogg för att den ska vara enkel och tydlig. 

Det är flera teman som jag personligen tycker om att fundera över och att skriva om. T ex om hur det är att vara här och nu – eller mindful – i varje moment efter moment så gott som det går oavsett vad jag håller på med. Mindfulness har räddat mig när jag blev utbränd och har därför blivit en viktig del av mitt liv. 

Vidare skriver jag om naturen här uppe i norden och om hur det är att upptäcka och föreviga den genom kamerans lins. Promenader ute i skog och mark har gjort mig frisk när jag inte mådde bra. Med stigande ålder känner jag mer och mer samhörighet med träden, med blommorna, med sjöarna, med jorden, med solen,  månen och stjärnorna, ja allt det vackra som omger oss och som jag nu tar mig mera tid att se och beundra. 

Jag skriver också om livet och dess frågor i stort och smått och om de svar som jag kommer på under t ex en promenad i skogen, i en dröm, mitt i en film eller en sång, när jag diskar eller åker buss.  Är det inte något som de flesta av oss mer eller mindre funderar över? 

Tankar kring fotografering, som jag älskar så mycket och min egen utveckling skriver jag också om. Jag är ingen proffsfotograf utan lär mig något nytt och viktigt varje dag inte minst tack vare min man som är mera teknisk lagt än jag. Det är så mycket som man ska kunna inom fotografering att jag undrar om jag kommer att hinna bli så bra som jag önskar att jag blir. Sen är det också Photoshop och Lightroom som man ska använda för att redigera sina bilder. Det finns hur mycket som helst att lära sig!   

Ett annat tema som jag tycker är spännande är hur det är att vara 60+ och pensionär ur mitt perspektiv. Det är en ny fas i livet som jag har haft turen att uppnå, som jag inte vet något om idag och som var och en av oss upplever på sitt eget unika sätt.  

Och sist men inte minst vill jag skriva om mina erfarenheter om att flytta till landet och börja om från början.   

Om du är nyfiken på de ämnen som jag skriver om, på hur jag tänker och gör och om du vill följa utvecklingen i min fotografering eller i annat är du mycket välkommen att följa min blogg! 

PS. Kommentera gärna! Det är alltid roligt att få respons! 

/Edita